Legendan uudelleensyntymä

Kämp Hotel 25, syyskuuta 2024

Hotel Kämp on Helsingin ikoninen sydän, joka avasi ovensa ensimmäisen kerran vuonna 1887. Hotelli avattiin uudelleen mittavan peruskorjauksen jälkeen vuonna 1999. Nyt klassista luksusta edustava hotelli uudistuu jälleen ja elävöittää samalla ydinkeskustaa. Uudistuminen toteutetaan vaiheittain, ja täysin uudistunut hotelli valmistuu vuonna 2026. Hotelli on auki koko uudistumisen ajan.

Suomen ensimmäinen aito grand hôtel, Hotel Kämp aloittaa kokonaisvaltaisen uudistumisen. Uudistumisen myötä koko hotellin ilme ja sisustus uusitaan, tekniikka modernisoidaan ja asiakaskokemusta parannetaan entisestään. Uudistuminen tehdään hotellin henkeä ja vanhaa kunnioittaen, mutta niin, että hotelli vastaa myös jatkossa klassisen luksushotellin sekä tämän päivän että tulevaisuuden odotuksiin.

- Ensimmäinen vaihe uudistuksesta on saatu päätökseen ja lokakuussa 2024 otamme käyttöön 119 uudistettua Deluxe ja Premium Deluxe -huonetta. Samalla olemme avanneet pop up -ravintolan Notes by Kämpin, joka korvaa Kämp Barin ja Brasserie Kämpin palvelut uudistuksen seuraavan vaiheen aikana, Hotel Kämpin General Manager Tuomas Liewendahl kertoo.

Syksyllä 2024 alkaneessa toisessa vaiheessa uudistuksen kohteena ovat Kluuvikadun puoleiset executive huoneet sekä Pohjois-Esplanadin puoleinen sisäänkäynti ja ravintolatilat, jotka valmistuvat elokuussa 2025.

– Vuonna 1999 hotelli avautui täysin uudistuneena ja nyt olemme vähintään yhtä suuren muutoksen äärellä. Ensiluokkaista laatua ja voimakkaan elämyksellistä kokemusta arvostava asiakaskuntamme odottaa meiltä paljon, ja meidän on myös jatkossa pystyttävä lunastamaan kävijöiden korkeimmatkin odotukset. Siksi haluamme uudistua ja luoda siten jälleen uuden standardin klassiselle luksukselle Helsingin sydämeen, Liewendahl kuvaa.

Uudistuminen on valtava, noin 100 miljoonan euron projekti, joka tehdään yhdessä kiinteistön omistaja Ilmarisen sekä useiden suunnittelijoiden ja asiantuntijoiden kanssa. Samalla kun hotelli saa päivitetyn ilmeen, myös talotekniikka päivitetään vastaamaan tämän päivän tarpeita. – Investoimme uudistumiseen historiallisen paljon ja investoinnin laajuus kertoo varmasti myös uudistumisen laajuudesta. Näemme Helsingin hotellimarkkinassa edelleen valtavasti kasvupotentiaalia luksus-kategoriassa, Strawberry Finlandin maajohtaja Erika Ehrnrooth sanoo.

Uutinen uudistuksesta päivittyy vaiheiden mukaan.

Lue täältä lisää uudistusprojektista.